donderdag 21 november 2019
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaVoetbalclubje spelen, hoe simpel
Column
Gepubliceerd: 2009-01-22
door: Tom Staal
Een paar weken geleden heb ik een column gewijd aan ‘mijn’ kluppie, onze plaatselijke FC. Geheel ongevraagd bleek de column ook op een fansite van de club te zijn geplaatst. Geen officiële site, maar een in mekaar geprutst zooitje met weinig originele content. Waarschijnlijk een paar IT-nerds met teveel vrije tijd. Daarbij ook nog eens geen manieren. Ten eerste ligt er copyright op mijn stukjes bij deze site. Het is dus niet toegestaan om zomaar ‘copy/paste’ te hanteren en fijn stukjes van deze site op je eigen webstek te plaatsen. Ik schrijf exclusief voor Allesoverurecht en niet voor hobbysites als Forzautrechtpuntnl. Nu wil ik ook niet bij ze gaan lopen zeiken, maar het gaat mij erom dat ze het hadden moeten vragen.

Op die site mogen mensen reageren, en dan wordt het écht leuk. Uiteraard was ik de gebeten hond. Zeg tegen een Michael Jackson-dweper dat de inmiddels blanke paspop een pedofiel is, en de fan zal je voor gek verklaren. Kritiek is vaak juist voor mensen die er ver vanaf staan niet te accepteren. Bijzonder genoeg kunnen de mensen waar de kritiek betrekking op heeft het meestal wél goed hebben. Zo schreef één ‘reaguurder’ dat we maar wat blij met de zestien miljoen van Van Seumeren moeten zijn. Dat is terecht, maar wanneer doet de beste man eens wat met die centen? FC Utrecht staat er niet bepaald bekend om dat ze een transparante boekhouding hanteren. Diezelfde boekhouding heeft in de geschiedenis al vaker tot nijpende situaties geleid.

Nog even een voorbeeldje. Utrecht moét een spits halen, het liefst een goede. Eéntje met ervaring of een groot talent. Zo was iedereen bij de club bijzonder gecharmeerd van Ben Sahar, die bij Chelsea niet tot spelen kwam. Alles leek in kannen en kruiken. Toch werd de deal afgeketst met als reden dat de voorwaarden van Chelsea te complex waren. Wat die voorwaarden waren, werd niet naar buiten gebracht. Twee dagen later is de Israëlische spits verhuurd aan De Graafschap, de ‘Superboeren’. Boeren staan erom bekend vrij simpele (in al het goede van het woord) mensen te zijn. Hoezo kunnen zij dan wel aan die ‘complexe’ voorwaarden voldoen? Ben Sahar deed vervolgens in zijn eerste wedstrijd helemaal niet ingewikkeld. Integendeel, hij deed heel simpel wat hij, wat mij betreft, bij ons had moeten doen: scoren! Eén keer deed hij dat, wat voldoende bleek voor de winst.

Utrecht zoekt het inmiddels inderdaad wat eenvoudiger. In het vissersdorp Spakenburg werd bij de gelijknamige club ‘gevist’ naar spits Ruben Wilson. Vissers zijn ook vrij simpele mensen, dus zijn Utrecht en Spakenburg het al eens over de voorwaarden en Wilson is nu op stage bij Utrecht. Interim trainer Du Chatinier was daar trainer voordat hij bij ons op de bank kwam zitten. Du Chatinier is een prima trainer, maar ook hij is ietwat simpel én waarschijnlijk het brein achter deze actie. We gaan nu dus ook nog eens af op de expertise van een trainer met enkel ervaring bij amateurclubs, op een half jaar Leo van Veen vervangen na. Zo simpel is het dus om Europees voetbal te halen, dat doe je met amateurs, volgens onze plaatselijke profclub.

We zijn het lachertje van de eredivisie, gedeelde eerste plaats met Feyenoord overigens. We pretenderen een profclub te zijn, maar staan keer op keer voor lul. Ik wil een scorende spits die niet continu voor veel geld op de revalidatietafel ligt. Ik wil een trainer met gezag à la Ton Boot, maar diens expertise ligt helaas bij het basketbal. Dat moet van die zestien miljoen toch wel te doen zijn? Ik word er simpel van.

Nog even een ps-je naar de redactie (ahum) van Forzautregpuntnl: bij deze geef ik jullie toestemming dit stukje te plaatsen op jullie virtuele speelplaatsje. Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn de heerlijke reacties ongeredigeerd naar de redactie van deze site te mailen, dus inclusief de vermakelijke spelvoutjes? Je moet namelijk registeren om de reacties te kunnen lezen, en daar heb ik geen zin in.


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht