dinsdag 18 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Klusvaardig beperkt
Column
Gepubliceerd: 2009-11-19
door: Quentin van Dinteren
Ieder mens ziet zichzelf wel een keertje naar de ‘doe-het-zelfzaak’ zaak gaan. De één gaat wat vaker dan de ander en de één vindt het leuker dan de ander. En ik? Mij op de reparatie van het tuinmeubilair zetten, is even effectief voor dat doel als dronken de tuin inlopen en de blaas tegen de parasol ledigen... Alleen dan met de toegevoegde waarde dat ik mijzelf hoogstwaarschijnlijk per ongeluk gruwelijk verwond in het proces. De ‘doe-het-zelfzaak’ is dan ook niet mijn forum van keuze.

En toch was het laatst weer zover. Ik moest tegen wil en dank een schroef hebben en de zaak van mijn keuze was een aparte tent in Pijlsweerd. En met ‘apart’ bedoel ik op tragische wijze lelijk en vergaan: een beetje Dresden anno 1945. Maar je gaat natuurlijk niet naar de ‘doe-het-zelfzaak’ voor een schitterende nieuwe smoking! Neen, je bent er voor stoere zaken: schroeven, bouten, zagen, hamers en hout. Dus hoe meer zo’n toko eruit ziet als een holbewonerhol, hoe beter.

Vrolijk wandelend, begaf ik mij naar de eerder genoemde ‘doe-het-zelfzaak’. Ik had opgeschreven welke schroef ik precies hebben moest en de nodige voorbereidingen waren dus getroffen. Vol goede hoop kwam ik dan eindelijk aan bij de poorten van de ‘doe-het-zelfzaak’. Een asgrauwe parkeerplaats – gezellig gedecoreerd met een shagrokend sujet in het bezit van een al even asgrauw hoofd – lonkte uitnodigend naar mij.

Eenmaal binnen, begaf ik mij naar de schroeven. En wat een weldaad aan schroeven trof ik aan! Overrompeld door de brede keuze, trok ik uit mijn achterzak het papiertje waarop stond welk formaat de benodigde schroef diende te zijn. Vervolgens ging ik zorgvuldig de bakjes af en toen kwam ik tot een storende conclusie: alle maten waren er, behalve precies die éne maat die ik zocht. Ongeduldig en geïrriteerd zocht ik iemand op om mij te helpen. Volgens die persoon waren mijn schroeven er niet en was het niet duidelijk wanneer ze weer zouden komen.

Ik viel in een zwart gat... Want ik had geen enkel idee waar je verder nog schroeven kon kopen. Uiteindelijk ben ik weggelopen met een rolletje duct tape geschikt voor noodreparaties. En eigenlijk, bij nader inzien, is dat ook wel het veiligste gereedschap voor iemand met mijn klusvaardigheid: ik kan mijzelf nu hoogstens per ongeluk aan een tuinstoel tapen.


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht