dinsdag 18 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
CU zomer 2030
Column
Gepubliceerd: 2010-01-20
door: Quentin van Dinteren
Laatst viel mij het rode blok op het voormalige Muziekcentrum weer eens op. “CU2030”, het staat er al een tijd, maar ik was het bijna vergeten. De plannen voor het stationsgebied zijn mijns inziens veel te conservatief. Men zou, bij de ontplooiing der plannen, rekening moeten houden met nieuwe ontwikkelingen. 20 Jaar is een lange tijd en er gaat een hoop veranderen. Sterker nog, heel de stad moet op de schop.

Want inmiddels telt de wereldbevolking sipjes CO2-moleculen; de ozonlaag die ieder moment het tijdelijke voor het eeuwige kan verwisselen. De hoge heren konden het niet eens worden in Kopenhagen en gezien er 193 landen meededen, is dat ook niet raar. Men kan onderwijl de dikke koolstofdioxide in de lucht met een mes snijden, onder luid geweeklaag der wanstaltige ‘activisten’, die in mijn nachtmerries als Moloch verschijnen.

Dus laten we de ogen van het verleden afhalen, het levert niets op. De kop moet fier omhoog en er moet hard gewerkt worden aan de toekomst. Want als alles een beetje verstandig in banen wordt geleid, dan kunnen we de risicogebieden alvast evacueren en de consequenties enigszins onder controle houden. En als de dijken dan breken, dan is het genieten geblazen, zeker in Utrecht.

Dan is er Lloret de Maarssen, Loenen de Mar, Utrecht aan Zee, Isola di Leidsche Rijn. Overdag bruinbakken aan de Spiagge van Lage Weide. ‘s Nachts casino’s, toeristische attracties en neonlichten langs de A2-Boulevard. Slenteren op de zonnige Route d’Amsterdam, langzaam in een cabriolet over de Avenue de Vleuten rijden. Genieten van de jachthavens en het rustieke aanzicht van de traditionele, Utrechtse gambavissers.

En met het warmere klimaat schijnt het goed te kunnen dat Nederland uitermate geschikt wordt voor de wijnbouw. Stelt u zich eens voor: siësta’s en fiësta’s aan de witte Utrechtse stranden onder de parasol of op een zonovergoten terras op de Piazza di Dom, onderwijl nippend aan een Château du Zuylen of een fluweelzachte Brunello di Montfoort. Richt uw ogen op de toekomst: “CU2030 ‘k zie je in Utrecht, aan de Costa del Sol!

Ik verlang naar die zomer.

Quentin van Dinteren


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht