donderdag 27 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Dolle feitjes
Column
Gepubliceerd: 2010-07-09
door: Quentin van Dinteren
Ik moet altijd erg lachen om gekke Amerikaanse wetten. Laat ik er even snel wat opnoemen: in Philadelphia mogen pretzels niet in tassen vervoerd worden. In Miami is het verboden dieren na te doen. Het is in Arkansas verboden om ‘Arkansas’ verkeerd uit te spreken. In Kentucky is men wettelijk verplicht eens per jaar in bad te gaan.

Verder is er in West Viginia een wet die regelt dat alleen baby’s en kleine kinderen in een kinderwagen mogen rijden. In Memphis, Tennessee was er een wet die dicteerde dat een vrouw alleen in een auto mocht rijden als er een waarschuwend persoon of bord op de auto was geplaatst.

Mooi toch? Dat soort wetten brengen mij aan het lachen om die zotte Amerikanen met hun malle fratsen. Het is dan ook makkelijk om je even superieur te voelen, omdat je woont in een land waar wetten toch doorgaans worden ingevoerd naar noodzaak en er niets bizars is verboden of toegestaan. Lekker lachen om andere gekke volkeren... met hun dolle wetjes.

Maar officieel, kan Nederland pas om andere landen lachen sinds juni 2010. Tot die tijd zou Nederland eigenlijk het pispaaltje van de beschaafde wereld moeten zijn geweest. Want eindelijk, na vele jaren schandaal en vele jaren misdaad, na een groot gat in Nederlandse wetgeving, mochten de krantenkoppen onlangs eindelijk het volgende bericht dragen:

“Nederland verbiedt seks met dieren”

Daarvoor was dierenliefhebberij in de verkeerde zin niet strafrechtelijk te vervolgen, alleen civielrechtelijk. Zie je het voor je? “Meneer, door zo te handelen, beschadigt u mijn langhaarkoeien: ik stel u aansprakelijk...” of “in het huurcontract is expliciet verboden dat u mijn kapi-kapi aapjes bevredigt, dus u pleegt nu contractbreuk.”

Allemaal leuk en aardig, maar in de tijd voor juni 2010 was Nederland dus een hemeltje voor dierenliefhebbers in de meest brede zin. Nu helaas nog steeds, maar er kan ten minste wat meer aan gedaan worden. Ik zeg ‘joechei!’ Nu kunnen wij eindelijk oprecht gaan lachen om wetten van andere gekke landen...

Quentin van Dinteren


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht