vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Trappetje
Column
Gepubliceerd: 2010-03-09
door: An & Erica
Het trappetje naast de oude, nog handmatig te openen brug tegenover het Geldmuseum in Lombok. Dat is een mooie, om niet te zeggen prachtige plek in Utrecht. Ik zit er dan ook graag. Want de prille voorjaarszon schijnt er aan het eind van de middag. De fanatieke studentenroeiers varen er langs (heerlijk idee dat jij, zittend op dat trappetje, niet al die krachtinspanningen hoeft te leveren). Heel Utrecht lijkt er langs te rijden op weg naar huis na een dag hard werken (wat jij dan natuurlijk niet hebt gedaan). En daarnaast kijk je vanaf het trappetje uit op een paar oude, miniboerderijen (het vooruitzicht dat jij daar ooit zult wonen is geweldig – tja, je moet wat te dromen hebben).

Goed. Een prachtige plek in Utrecht dus.

Ook voor Jack, een naam die ik nu verzin en staat voor de man van wie ik vermoed dat-ie dakloos is. Hij liep laatst aan de overkant, over de grote brug die de twee delen van de Leidseweg met elkaar verbindt, en zong een lied. De tekst kon ik niet verstaan (hij zong niet bepaald herkenbaar, je zou het ook schreeuwen kunnen noemen), en in de melodie vond ik ook geen herkenning, maar dat geheel terzijde. Hij danste erbij, met het blikje Aldi-bier nog in zijn hand.
Jack vierde feest, en dat deed hij niet alleen. Met de eenden op het water voerde hij een gesprek, in de vorm van een monoloog. Hij praatte over het mooie weer en de zon, over de vrolijke mensen op de weg en zijn oh-zo “verrukkelijke blikje bier”. Hij genoot. Maar niet voor lang. Want hij merkte na zo’n vijf minuten monoloog, dat de eenden op het water niet terugspraken, dat ze hem “niet serieus namen”.

“I’m not as fucking stupid as you are!” riep Jack.

Ja. Het trappetje naast de oude, nog handmatig te openen brug tegenover het Geldmuseum in Lombok. Dat is een mooie, om niet te zeggen bijzondere plek in Utrecht.

Erica

Tekstbureau verZINsels
verZINsels.com


Stuur dit bericht door!