dinsdag 18 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Frisse herfstwandeling
Column
Gepubliceerd: 2010-10-01
door: Quentin van Dinteren
Er is niets zo mooi als een frisse herfstwandeling. En aangezien het fris en tamelijk herfstig is, besloot ik zo spontaan maar eens op pad te gaan... Ik sprong op van mijn bank, gooide mijn boek over punniken voor gevorderde hobbyisten aan de kant en schreeuwde enthousiast naar mijn goudvis: “tijd om op pad te gaan, Egbert!”

Hajo de goudvis keek enigszins ontroerd (toevalligerwijs dezelfde blik die hij heeft als hij moet schijten) en ik greep mijn vrolijk gekleurde windjack. Want iedereen die een lekkere herfstwandeling maakt, dient een windjack mee te nemen. Vaak is het winderig en een jack is dan geen overbodige luxe...

Ik nam Wiebe de goudvis – kom en al – onder de arm en liep vrolijk de straat op. Een fris windje stak op. “Lekker hè?!” Riep ik naar de zwerver die een stukje verderop tegen een pilaar bij de Leidseveer stond te poepen. De zwerver keek enigszins betrapt, maar zag vast aan de paarse elastiekjes om mijn voorhoofd dat ik het goed bedoelde. Hij zwaaide vriendelijk naar mij.

Lambert de goudvis en ik gingen leuk verder op pad langs de Daalsesingel. Auto’s toeterden vrolijk en bussen reden gezellig een greppel (vroeger bekend als de Catharijnebaan) in toen ik overstak met een glimlach van kieuw tot kieuw. De herfstige bedrijvigheid was weer in volle gang en ik was blij er weer even goed van te kunnen genieten.

Maar het mooiste van zo’n schitterende herfstwandeling –het absolute hoogtepunt – is natuurlijk het schitterende Vredenburg. Tevreden stond ik in de wind en de zachte herfstregen te genieten van de prachtige bende puin die al bijna drie eeuwen onaangeroerd ligt te rotten. “Wat komen mensen zo toch mooi de stad binnen vanaf het station, hè Børsmir?” Zei ik tegen mijn goudvis, en hij keek ontroerd...

Quentin van Dinteren


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht