zondag 19 januari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Wie heeft de grootste?
Column
Gepubliceerd: 2011-12-15
door: Simon de Wilde
Sinterklaas is net vertrokken en dan lopen mensen zich al warm voor Kerstmis. De laatste jaren lijkt het een trend om flink uit te pakken als het gaat om kerstversiering. En dan gaat het niet alleen om de kerstboom in de huiskamer. Hele gevels en voortuinen worden op de meest extravagante wijze versierd met verlichting en voorstellingen. Het lijkt net een wedstrijd: wie heeft de grootse en mooiste?

De bakermat van de uitbundige kerstversiering is voor mij nog altijd Ondiep. Als je in de buurt bent moet je zeker even kijken. En als je niet in de buurt bent moet je even omrijden. Je weet namelijk niet wat je ziet. Hele straten houden een competitie waarin het draait om één ding: wie heeft de mooiste en origineelste verlichting en decoraties. Binnen de straten zelf heerst ook competitie. Je wilt natuurlijk niet afgetroefd worden door de simpele lichtslang en lullige kerststal in het raam van je buren. Dus wat doe je dan? Dan knutsel je zelf een bord in elkaar met honderden lampjes waarop de tekst ‘Happy X-Mas’ in drie kleuren knippert en die monteer je aan je gevel.

Het virus lijkt zich te hebben verspreid over de stad. Ook in Overvecht zijn al op verschillende plaatsen kerstversieringen aan te treffen. Van compleet nagebouwde kerststallen in voortuinen tot uitbundige lichtshows op balkons. Niets lijkt te gek.

Dit blijft niet onopgemerkt. De Nieuwe Utrechter (DNU.nu) riep een wedstrijd uit waar mensen foto’s kunnen insturen van hun kerstversiering. In Overvecht zelf is een openlijke competitie losgebarsten om te kijken wie de grootste heeft. Shoppingcenter Overvecht liet een alternatieve kerstboom van maar liefst zes meter optuigen. Daarmee beweren ze de grootste boom van Utrecht en omstreken in huis te hebben. De studenten die in een van de Tuindorpflats wonen, pakten de handschoen op en hebben een nog grotere kerstboom opgetuigd. Met lichtslangen hebben ze de silhouet van kerstboom nagemaakt over de hele breedte en lengte van de gevel van de flat. Daar is die zes meter niks bij. De vraag is nu: wie gaat de studenten overtreffen?

Simon de Wilde


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht