vrijdag 24 januari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Tegeltjes
Column
Gepubliceerd: 2012-08-15
door: hanneke gunsing
Mijn bordurende tante verraste mij eens met ‘Leven is het meervoud van lef’. Een uitspraak van Loesje, ingelijst en al. ‘Geniet nooit met mate’ is ook een favoriete.
Al eerder kreeg ik een antiek Delfts blauw bord met ‘Van het concert des levens krijgt niemand een program’. Nou ja, als er maar muziek in dat concert blijft zitten.
Als je haar smalle trap afliep in de Jordaan werd je ‘Vaert wel en levet schone’ toegewenst. Het hangt nu bij mij.

Misschien is de verzameling daar wel mee begonnen.

Op vakantie vond ik ‘Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’. U begrijpt: er hangt een slinger bij. Nu is mijn toilet aardig aan het vol raken met spreuken op tegeltjes. Ik heb namelijk ontdekt dat bij de goedkope leuke-dingen-winkel ze ‘kunst-tegeltjes’ hebben. Delfts blauw multiplex.

Allerlei uitspraken staan er op en ze hebben allemaal een eigen soort randje. Doet ouderwets aan. Leuk. Dus staat nu boven mijn deur: ‘Oost West, thuis best’.
Achterop mijn toiletreservoir staat ‘Goede vrienden zie je niet, die staan achter je’. En aan de waterleiding hangt: ‘Al doet het leven je soms pijn, toch zal er altijd een lichtpuntje zijn’. Om je aan vast te houden in zware tijden. ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk zit in de rest’ staat op de grond in een hoekje, dat begrijpt u.

Elke dag word ik herinnerd aan ‘Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen’. Nu heb ik zelfs een paar boekjes gevonden, zoals: ‘Het Hollandse spreukenboekje’ en daar lees ik dan in. ‘Toen plassen pissen werd is het gezeik begonnen’. Echt mooi voor je wc! Of ‘Als je het niet meer trekt, dan moet je duwen’.
Humor!

‘Maak niet alle fouten zelf, geef je collega’s ook een kans’. Nou…. Het zal toch aan het gevoel voor humor van je collega’s liggen of zo’n tegeltje lang op kantoor blijft staan. ‘Als je een regenboog wil moet je eerst de regen accepteren’.
Diep hè?

‘Doe wat je zegt en zeg wat je doet’, zei mijn schoonvader altijd. Hij was een man van weinig woorden en ik vond hem wijs. Hij paste zijn uitspraak toe.
Maar helemaal blij werd ik van ‘Niets is zo irritant als een truttig tegeltje aan de wand’. Kijk! Da’s toch eigenlijk wel de bekroning op de verzameling.

Mocht u hem misschien vinden, ik zoek nog: ‘Eind goed, al goed’.


hannekeDeze column is gepubliceerd in "Ons Utrecht" als ‘Onderoppie’


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht