vrijdag 24 januari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Flowerpower
Column
Gepubliceerd: 2012-07-11
door: hanneke gunsing
Er zat een wit briefje op de toegangsdeur van ons gebouw geplakt. Het bleek om een stel smiley´s te gaan. Ze waren al voorgeknipt, je kon ze er zo afscheuren. 'Neem een smile mee en als u iemand zonder glimlach tegen komt, geef hem dan de uwe': stond er bij. Ik stak er een in mijn zak. Ik kwam niemand tegen. Dat was nou jammer, want ik ben nogal van de glimlach. Ik ben wat in de flower power blijven hangen moet u weten.

Ik geloof echt dat we er met ons allen iets mooiers van kunnen maken op deze planeet. Al een poosje lees ik geen krant meer, kijk geen journaal. Ik word er te droevig van. Als er echt iets belangrijks aan de hand is, dan hoor ik het toch wel. Ik ben nog wel een koppensneller: lees in de supermarkt de koppen in de krant en in de trein vergrijp ik me aan de treinkranten.
En dan hoop ik op goed nieuws.

Een van mijn lievelingsfilms is 'Pay it forward'. Het gaat over een jongen, die tijdens maatschappij-les opdracht krijgt om een sociaal systeem op te zetten. Hij bedenkt dat hij iemand gaat helpen. Die persoon gaat dan als tegenprestatie voor drie anderen iets doen. En zo 'Betaalt het zich Voorwaarts'. De jongen merkt helemaal niet dat het systeem werkt, maar wij als kijkers wel. De film loopt op zijn Amerikaans dramatisch af, dat had voor mij als watje nou echt weer niet gehoeven. Ik vind dat-ie een geweldig systeem heeft bedacht.
Ik ben er voor!

Trouwens, in deze crisistijd hoor ik steeds vaker over ruildiensten. Ik kan iets, jij kunt iets anders en dat zetten we voor elkaar in. Kijk! Je talenten letterlijk benutten, dat is het. Zo trof ik laatst bij de trein jongelui aan, die ' free hugs' weggaven volgens hun bordje. Ik stapte op hen af en zei: 'Nou, dat wil ik wel!' Waarop de jongeman mij heel verlegen omhelsde. Op zúlk enthousiasme had-ie blijkbaar niet gerekend.
Is verlegenheid ook een talent?

Met vreugde netwerken: mijn stukje over buschauffeurs in ‘Vitamine G V U’ gaat in het personeelsblad geplaatst worden; de groetende krantenman was trots met de krant naar de buurman-koffiehuis-eigenaar toegekomen. En de overleden communautair is in het AD gevierd vanwege mijn column.

Zo geven we elkaar vreugde door. Het lijkt zo simpel.
Doet u ook mee met Betalen?
Voorwaarts!


hannekeDeze column is gepubliceerd in "Ons Utrecht" als ‘Onderoppie’Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht