donderdag 21 november 2019
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Kopje koffie
Column
Gepubliceerd: 2012-06-27
door: Simon de Wilde
De treinreiziger die dacht op station Overvecht een kopje koffie te kunnen kopen moest de afgelopen weken afzien. De Coffee Mania moest de deur net zo snel sluiten als dat de zaak openging. Reden: de exploitatievergunning bleek niet in orde. Nu is alles geregeld en maakt de zaak zich op voor een heropening.

Niet dat ik zelf elke dag met de trein reis, maar met enige regelmaat kom ik langs station Overvecht. In de afgelopen paar weken zag ik met enige regelmaat een bedremmelde koffieliefhebber smachtend zijn gezicht tegen de ruit van de dichte koffiezaak aandrukken. Na een poos keerde de koffiefanaat zich om, om naar de trein te lopen. En dan volgde steevast de blik achterom. Ja, de zaak was echt dicht.

Wie naar binnen keek zag de glimmende koffiemachine werkloos op hoek van de bar staan. De etalage glom als nooit tevoren maar was leeg. Net een Russische supermarkt ten tijde van het communistische bewind. De espressokopjes stonden keurig opgestapeld op de machine en de schoteltjes stonden ernaast, wachtend om gebruikt te worden. Het geheel gaf een treurige aanblik, maar dit is gelukkig snel verleden tijd.

De vergunning is inmiddels binnen en de koffiezaak gaat begin juli opnieuw open, zo hoorde ik uit betrouwbare bron. Reizigers, kantoorvolk en koffieliefhebbers kunnen er weer terecht voor een espresso, cappuccino of een latte macchiato. Maar er is meer, want naast koffie is het de bedoeling dat er ook een lunchroom bij gaat komen.

Nog heel even en dan kan weer plaatsnemen achter het raam in de koffiezaak. Dan zal ik kijken naar de voortrazende sneltrein en de stoppende stoptrein. Ik zal de langslopende reizigers observeren en de spelende kinderen aanschouwen. Onder het genot van een broodje en kopje koffie zal het net lijken of de koffiezaak nooit dicht was.

Simon de Wilde


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht