donderdag 21 november 2019
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Horeca in Overvecht
Column
Gepubliceerd: 2012-03-28
door: Simon de Wilde
Een veel gehoorde klacht van mensen uit Overvecht is dat er weinig leuke horecazaken zijn in de wijk. ‘Als ik dan vrienden op bezoek heb is er niks open op zondag en moet ik naar de binnenstad.’ En wie na het werk nog een glas wil drinken loopt tegen exact hetzelfde probleem aan. Toch komt daar nu langzaam verandering in.

De klacht van bewoners uit Overvecht blijkt gegrond. Recent schreef het Utrechtse College van Burgemeester en Wethouders een brief aan de Gemeenteraad. Daarin werd gesteld dat de horeca in Utrecht een flinke impuls moet krijgen. Er moeten meer horecazaken in de stad komen. Dat moet als muziek in oren klinken.

Wat is er nu al aan horeca in Overvecht te vinden? In Grootwinkelcentrum Overvecht zit sinds enige tijd Café Neven. Je kunt er terecht voor een kop koffie om bij te komen na het winkelen. Er is een terras waar je goed in de zon kunt zitten en als je wil kun je er ook een hapje eten. Het enige nadeel is dat het café ’s avonds en op zondag gesloten is, net als de rest van de winkels. Dan kun je er een kanon afschieten.

Een van mijn favoriete plekken in Overvecht qua horeca is Fort aan de Klop. Om daar op een prachtige zondag na een fietstocht te eindigen is puur genieten. Het is er rustig, groen en nog vlak bij huis ook. Helaas is het cafégedeelte in het winterseizoen gesloten.

Nu is er sinds kort voor de koffieliefhebber een nieuwe pleisterplaats bij station Overvecht. Coffee Mania opende zijn deuren voor het publiek dat er terecht kan voor verse espresso, cappuccino of een latte macchiato. Maar ook hiervoor geldt: na kantooruren en in het weekend zijn ze dicht.

Ook zijn er plannen om een café te openen bij Cultuurhuis Stefanus. Het gebouw wordt momenteel gerenoveerd en onderdeel daarvan is het plaatsen van een kap over de binnenplaats. In de nieuwe ruimte die zo ontstaat, is plek voor horeca.

Als je dit zo opsomt moet je concluderen dat het aanbod inderdaad wat karig is. En dat klopt, want in Utrecht zijn 26 horecazaken op 10.000 inwoners. In Amsterdam is dit aantal 48. En Overvecht? Ik weet niet hoeveel horecazaken er precies zitten. Maar het zullen niet de 75 zijn die er statistisch gezien zouden moeten zitten.

Mijn voorstel: een grand café met ruime openingstijden in de watertoren. Dit Rijksmonument wordt mogelijk verkocht en krijgt dan een nieuwe bestemming. In de zomer een mooi terras ernaast in het groen en voor de kinderen een speeltuin. Dat is ook aantrekkelijk voor mensen die niet uit Overvecht zelf komen.

Simon de Wilde


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht