zondag 26 januari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Multi-vitamine G V U
Column
Gepubliceerd: 2012-05-09
door: hanneke gunsing
Hij stond er gekleurd op: De leesbril op de neus van de buschauffeur. ´U stond er nog’. Hij had al weg moeten zijn. Da´s altijd als je net met de trein aan komt. We vonden het samen een raar systeem. ´Als ze de aanbesteding maar binnen hebben, dan geven ze nergens meer om´, was zijn opinie.

We begrepen het samen niet. ´Zou de Lieve Heer het misschien begrijpen?´, vroeg ik me hardop af. Het lijkt mij namelijk dat de Lieve Heer zo´n lange grijze baard heeft om nadenkend over te kunnen strijken. Maar ja reisproblemen strijkt Hij er niet mee weg.

Een van de bijkomende voordelen van niet meer kunnen fietsen is dat je vaker met de bus gaat. Altijd weer een verrassing hoe de chauffeur je ´ontvangt´. Het liefst heb ik een vrolijke met een praatje en een plaatsje voorin. Dan lijkt de wereld toch een beetje van mij en de bus op een heel grote taxi. Grappig om te zien hoe de passagiers groeten. Soms wel, soms niet.

Laatst keek de chauffeur-met-de-pretogen de passagier afwachtend aan. Die had net mompelend geld neer gelegd. ‘No good morning?’ De reiziger zweeg in alle talen, ook in het Engels. Even later liep een meisje, druk met haar mobiel, zomaar het zebrapad op. ‘Het is toch niet te geloven!’, merkte hij op. Je ziet veel, zo voorin.

Toen ik laatst even niet zo opmerkzaam was, stond ik met het verkeerde adres in mijn hoofd, dus op de ‘verkeerde bus’ te wachten. Ik had zo’n afspraak die je 24 uur van te voren af moet zeggen. Tja, dat ging in een kwartier niet meer lukken. Met welke bus moest ik dan?

Ik vroeg het de eerstvolgende chauffeur. Nee, ik moest niet met zijn bus, dus ik wilde al weer uitstappen. Maar, hij stond er op het voor me uit te zoeken! Met zijn hulp en die van de juiste bus, kwam ik geheel en al de weg gewezen op de juiste plaats. Prettig, die Bemoeizorg.

Zo kreeg ik gratis advies van een buitengewoon vrolijke busbestuurder, die mij vertelde dat hij zo vrolijk was door een handjevol vitamine D elke dag. Daarvoor was hij een sombermans. Hij had het op internet gevonden. En ja hoor: het is goed voor 50+-ers! Ik gebruik het ook en voeg regelmatig een handje Multi-vitamine G V U toe.
Vooral die vrolijke vitaminen zijn goed!


hannekeDeze column is gepubliceerd in "Ons Utrecht" als ‘Onderoppie’Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht