vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Gratis worst!
Column
Gepubliceerd: 2012-11-22
door: Marja Baseler
Of ik een workshop sociale vaardigheden wilde geven. Het verzoek kwam van een basisschool in een niet nader te noemen Brabants dorpje. Maar liefst twee leerkrachten van dezelfde school stuurden me een afzonderlijke mail. De tekst was vrij dwingend van aard. Men had me al op verschillende manieren proberen te bereiken maar dat was steeds niet gelukt.

Huh? Als kinderboekenschrijfster heb ik al jaren een eigen website, twitter, linkedin en facebook account. En dan nog niet bereikbaar? Onder welke bemoste steen leefde die school? Geen wonder dat ik nieuwsgierig verder las.

Of ik op die of die datum (ik had een keuze uit twee dagen krap twee weken later) om 8.15 uur op hun school (109 km verderop van waar ik woon) aanwezig kon zijn voor het geven van een presentatie aan de hele school en het geven van workshops in verschillende klassen. Of ik zo snel mogelijk kon reageren want -omdat ik zo lastig bereikbaar was- drong de tijd inmiddels. Er was nog een PS aan toegevoegd. Voor deze activiteit kon de school helaas alleen de reiskosten vergoeden. Men ging ervan uit dat ik daar wel begrip voor had.

Gratis Worst!

Wat is dat toch dat van ZZP'ers wordt verwacht dat zij alles maar gratis doen? Van een bakker verwacht je toch ook geen gratis brood of van de Hema gratis worst? Waarom van een zzp'er dan wel? En dan is een gratis brood of rookworst nog niets in vergelijking met een hele dag gratis werk. En heb ik het er nog niet eens over hoe ik in hemelsnaam vanuit Utrecht met de trein om 8.15 uur in dat afgelegen Brabantse dorpje zou kunnen zijn.

ZZp'ers zijn vaak hoog opgeleid, creatief, flexibel, enthousiast, werklustig en zeggen niet snel 'nee'. Ze doen er alles aan om hun klanten tegemoet te komen en draaien zich keer op keer in allerlei bochten voor een aanbod op maat. Ze hebben hart voor hun zaak. Maar het zijn, heel gek, ook gewone mensen, die ook gewoon moeten eten en wonen. Net als iedereen.

Ik schreef allebei de juffen een keurig briefje terug waarin ik ze heel hartelijk bedankte voor de uitnodiging, schreef dat ik graag wilde komen, maar ze ook uitlegde dat ik net als iedereen, geld vraag voor mijn diensten. En dat ik ervan uitging dat zij daar wel begrip voor hadden.

Nooit meer iets van gehoord. Een ding is zeker: een workshop sociale vaardigheden? Een 'must' voor het team van deze school.

Marja Baseler


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht