donderdag 21 november 2019
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Melancholie
Column
Gepubliceerd: 2012-10-15
door: Simon de Wilde
De eerste weken van september zorgen voor een melancholisch gevoel. Het besef dringt langzaam door dat de zomer ten einde loopt terwijl die voor het gevoel eigenlijk nog niet eens goed is begonnen. Dat melancholische gevoel is als een overvaller. Opeens staat hij voor je en je het enige wat je kunt doen is je handen in lucht steken. Gelukkig is er toch nog een medicijn.

Ook dit jaar werd ik overvallen door dit gevoel en ook dit jaar moest ik denken aan een liedje van muzikant Spinvis: Herfst en Nieuwegein. Luister het lied en dan begrijp je mijn gevoel. De tekst eindigt als volgt:

‘’Herfst en Nieuwegein
in alles wacht
vandaag de eeuwigheid
altijd samen zijn
de herfst en ik

Altijd samen zijn
De herfst en ik’’

Het lied begon te spelen in mijn hoofd toen ik op een zaterdagavond naar het Overdreven Festival liep. Voor degene die het gemist heeft:aan de Overvechtse Cultuurstrip vond op 15 september een heus muziekfestival plaats met twee podia, eten en drinken, heerlijke koffie en originele activiteiten zoals bloemkoolbowlen.

Overdreven Festival

Onderweg van huis naar het festivalterrein zag ik namelijk hopen bladeren op de stoep liggen. Natuurlijk hangen de meeste bladeren nog aan de boom, maar het is onmiskenbaar een voorbode voor wat komen gaat. Ondanks dat ik warm gekleed ging was het koud. Ik denk dat het een paar graden boven nul was. De dj zorgde ervoor dat je vanzelf ging bewegen. Al dansend werd de kou verdreven.

Dat melancholische gevoel is bij mij meestal gelukkig van korte duur. Na een of twee fikse regenbuien sta ik met beide benen op de grond. Dan is de nieuwe realiteit doorgedrongen en is het net of het nooit anders is geweest. Het wordt herfst, niks aan te doen. Maar dit jaar was de overvaller wel heel snel verjaagd. Het medicijn tegen deze herfstmelancholie blijkt simpel: een feest met dansende en blije mensen. Want de dag erna was er geen spoortje melancholie meer te bekennen.

Alleen daarom al zou het Overdreven Festival een jaarlijks terugkerend evenement moeten zijn. Mensen kunnen zich door Overvecht laten verrassen en ontvangen gratis en voor niets een dosis van het nieuwe medicijn tegen een herfstdip.

Simon de Wilde


Deze column is eerder gepubliceerd op Echt Overvecht


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht