vrijdag 24 januari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Link
Column
Gepubliceerd: 2012-09-19
door: hanneke gunsing
‘Ben je ermee opgehouden?’ Vroeg onze postbode aan mij. Hij was lang niet de enige die mij aan sprak. Ik heb fans merk ik. ‘Of ik nog ergens anders ging schrijven’, mailde iemand en buren zeiden dat ze de verhaaltjes misten. Van de week riep een fietsende dame: ‘Wat schrijf je leuk in het Stadsblad!’ Ik antwoordde nog ‘Ons Utrecht!’, maar dat ging verloren.

En er is meer verloren hoor ik om me heen.
Utrecht Dichtbij lijkt geen Utrechtse krant meer te zijn. De verbinding met de bewoners voelt weg.
Er is geen link meer.

Ik voelde me ook wat verloren, terwijl ik toch al een poosje wist dat mijn columns hun plek gingen verliezen, zo genoeglijk op de voorpagina. Ik vertrok uit solidariteit met de hoofdredacteur, die zijn baan verloor. Ze wilden hem niet meer, dan kregen ze mij ook niet!

Soms word je link om iets, maar kun je er niets aan veranderen. Alleen maar machteloos boos zijn. Ik had geen idee dat we met een hele groep waren. Mensen, die ‘Ons Utrecht’ niet willen missen. Mensen die om de stad geven. Die zich er niet bij neerleggen.
Daar kwam ik achter toen de voormalig hoofdredacteur mij een adres gaf van de man, die een site beheert met ‘Alles over Utrecht’.

Ik er op af.
Er ging een wereld voor me open. Hij zei: ‘Je moet jezelf eens googelen’. De wereld van Internet ken ik wel, ik zoek ook steeds vaker iets op, maar om nou te zeggen dat ik dagelijks surf…. Mij te link! Hoewel, met mijn goede beveiliging, hoe gevaarlijk kan het zijn?

De site www.AllesoverUtrecht.nl - AOU - bleek te bestaan en de beheerder wilde mijn Utrechtse columns plaatsen. Onder Opinie kom ik dan in het goede gezelschap van andere columnisten. Ik ging graag overstag, want nu heb ik weer een vaste plek.
Hier!

De schrijver van de rubriek Grolman in ‘Ons Utrecht’ is ook dirigent van een koor, waarin de site-beheerder samen zingt met de ex-hoofdredacteur, die mij uitnodigde voor een voorstelling van Henk Westbroek, met hem sta ik samen op deze columnistenpagina, en in het theater trof ik een collega.
Wonderlijk, al die verbindingen.

Verbondenheid maakt de wereld kleiner en minder link.
Ik sloot me dus toch maar aan bij Linked-In.
Ik tref opnieuw vrienden, collega’s, bekenden en ex-collega’s. Van Utrecht tot Amerika.
‘What a wonderful World!’
En zo klein.
Eigenlijk.


hanneke


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht