donderdag 18 oktober 2018
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Anton en de kus
Column
Gepubliceerd: 2016-04-01
door: Dik Binnendijk
Anton Geesink kijkt nu al ruim een week de Waterstraat in ongeveer naar de plek waar hij is geboren. Woensdag 23 februari werd het borstbeeld onthuld voor de Jacobikerk. Dit gebeurde door weduwe Jans Geesink, wijkwethouder Kees Geldof en Corrie Huiding. Vooral Corrie heeft zich ingezet om het beeld voor de kerk te krijgen. Een echte Antonwaardige plek. Zijn oude standplaats bij de blinde muur langs de parkeergarage-uitrit was dat beslist niet.

Twee televisiecamera’s stonden klaar voor de onthulling: één van Hart van Nederland (SBS6) en één van RTV Utrecht. “Jij bent toch Dik Binnendijk en je geeft les op de School voor Journalistiek?” zei de RTV Utrecht journalist ineens tegen me. “Ja, maar ik gàf les op school. Ik ben al twee jaar met pensioen.” “Ja dat weet ik. Maar, ken je me nog. Ik ben ....” (Hij noemde z’n naam. Ik merkte dat ik het plezierig vond dat hij me ‘jij’ noemde). “Het spijt me: nee!” “Maar ik heb in 2013 nog op uw hoofd gezoend tijdens het Introkamp van de school in Baarn. Uw laatste!” (Jammer, het was weer ‘u’.) “Maar er stormden ook nog vijftien andere jongens op me af om me te zoenen.” De tv-journalist-in-wording die stage liep bij RTV Utrecht, moest lachen: “Kan me voorstellen!”

Zo’n vijftien jaar lang ben ik bij elk eerstejaars introductiekamp geweest op het Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn. Iedere nieuwe student werd dan voor het hele jaar in een klas ingedeeld van ruim twintig studenten. De laatste jaren waren er zestien klassen. Dat zoenritueel is bij toeval ontstaan. Daarna werd het een vast onderdeel van Kampquest. In dit spel moesten de klassen het tegen elkaar opnemen in de grote tent. Het vaste presentatieteam bestond uit mijn radiocollega Bart Alberink en Martijn Hendriks (NOS Studio Sport; oud-student). Ze vroegen om de beurt wat voor ‘voorwerp’ ze van elke klas wilden hebben. Dat moest binnen anderhalve minuut worden gebracht. Daarna klonk: “Alle anderen zijn: te laaaaaaaat!”

Denk aan voorwerpen zoals: een sok met Mickey Mouse, een opgeblazen condoom, een jongen met een rode bh aan, een stickie en (in de allereerste Kampquest) iemand met een kaal hoofd. Ik werd door een klas meegesleurd naar het podium. Bart siste me toe: “Dik blijf hier!” En zei even later tot de studenten: “Van elke klas wil ik hebben: een jongen die met lippenstift op het kale hoofd van Dik zoent!”

Ik weet nog wel dat ik de eerste keer dat doodeng vond al die op me afstormende jongens. Deze zoenpartij werd daarna het klapstuk van Kampquest. Het andere ritueel werd dat ik de hele avond rondliep met die lippenstiftzoenen op mijn hoofd. Zou Anton dat ook gedurfd hebben?
Alleen, hij was niet kaal.

Dik BinnendijkAnton en de kus

Foto's: boven bij beeld v.l.n.r. Jans Geesink, Corrie Huiding en Kees Geldof; de man met armen over elkaar: zoon Anton Geesink jr.
Onderste opnames (Jantine Albers) van Kampquest 2013


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht