donderdag 18 oktober 2018
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Dubbelglas (deel 1)
Column
Gepubliceerd: 2016-12-09
door: Dik Binnendijk
“En wanneer komen ze voor je ramen?”, zegt André, buurtbeheerder van woningbouwcorporatie Mitros. Als hij in de buurt is, komt hij regelmatig een kop thee of koffie drinken.“Ik heb nog niets gehoord,” antwoord ik. Drie weken eerder (maandag 22 februari) heb ik mijn aanvraag voor isolatieglas in mijn huurhuis op de bus gedaan. Minder stookkosten en minder geluidsoverlast van buiten is nooit weg.André: “Dan ga ik nu voor je bellen.” En dat helpt: mijn aanvraag was intern ergens blijven hangen. Maar deze interne non communicatie bij Mitros valt gewoon in het niet bij die van het glasbedrijf BGX (verzonnen naam). Dit bedrijf huurt Mitros in om isolatieglas te plaatsen.

Donderdag 14 april komt een BGX-opnameman mijn 11 ramen en 2 schuiframen opmeten. De totale glasoppervlakte: 8,99 m2. Na een paar weken krijg ik van Mitros schriftelijk te horen dat ik voor deze verdubbeling 15,01 euro per maand huurverhoging moet betalen. Nou, dat is te doen. De akkoordverklaring heb ik op dinsdag 2 mei opgestuurd.

Dinsdagmorgen 7 juni om 8:00 uur zullen de dubbele ramen worden geplaatst. En maandagmorgen13 juniwordt de buitenkant van de ramen geschilderd. Maandag 30 mei belt de BGX-planner me: “We hebben het heel erg druk.Zouden we komende zaterdag - 4 juni - uw ramen kunnen vervangen?” “Nee, ik ben er niet.”

Zo komen toch dinsdag twee BGX-glaszetters om 8:00 uur langs. Ze hebben geen steiger meegenomen om bij de schuiframen op 1 hoog te komen “Voor die schuiframen is de timmerman nodig. Maar die is een maand uitgeleend. Dat wisten ze bij de planning ook, maar zij zullen met u daarover een nieuwe afspraak maken.” Om 14:00 uur gaan de glaszetters weer weg: ze hebben 9 ramen van dubbelglas voorzien.

Maandagmiddag 13 juni bel ik BGX op. Waar bleef de schilder? De BGX-planner: “O, heeft de schilder u niet afgebeld? Dat zou hij doen.... Ik zal meteen een nieuwe afspraak maken voor die schuiframen. Weet u of die schuiframen zijn gewogen?” “Geen idee. Er is in april toch een opnameman van jullie langs geweest?” “Nou,is niet erg. Die dubbelglasramen staan hier. We tellen dan maar 5 kg per raam erbij op en dan weten we hoe sterk de trekveren moeten zijn. Ik zal ze dan bestellen.” Woensdag 29 juni zullen nu tussen 12:00-14:00 uur de schuiframen worden gedaan; de schilder komt vrijdag 1 juli om 8:00 uur langs.

Woensdag 27 juni belt de BGX-vrouwe op: “De afspraak van woensdag gaat niet door. De trekveren zijn nog niet geleverd.” Ik: “Dan gaat de schilder komende vrijdag vast ook niet door?” “Nee, die afspraak is ook gecanceld. Zodra de ik de trekveren heb, maak ik met u een nieuwe afspraak.”

Vrijdagochtend 1 juli loop ik om 8:00 uur in mijn blote kont rond in huis. De deurbel gaat. Ik grijp een jas van de kapstok, houd die voor mijn blote lijf en open de deur. De BGX-schilder! “Ik bel maar even aan voordat ik aan de slag ga.” Ik: “Maar die afspraak is afgezegd.” Nee, dat is hem niet verteld! De schilder vertrekt weer. “Ze moeten bij BGX toch echt wat gaan doen aan huninterne communicatie,” mompel ik. Maar het wordt nog gekker! Dat lees je over veertien dagen.

Dik Binnendijk

Dubbelglas 1
Op 13 september komt er eindelijk dubbelglas in de schuiframen.
(foto: Dik Binnendijk)


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht