donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Afsluiting Nederland Leest
Vrijdag 14 november 2008


Origineel ingezonden persbericht


Op vrijdagavond 14 november discussiëren Elsbeth Etty en Hedy d’Ancona over het boek ‘Twee vrouwen’ in de centrale bibliotheek, Oudegracht 167, Utrecht. De avond start om 19.30 uur en staat onder leiding van Prof. Dr. Maaike Meijer (Universiteit Maastricht). Met deze discussieavond wordt Nederland Leest 2008 afgesloten. De toegang is gratis. Reserveren: reserveren@bibliotheek-utrecht.nl of tel. 030 – 286 1800.

Hedy d ’Ancona, feministe, politica en journalist en Elsbeth Etty, recensent, columnist en hoogleraar zijn beiden bewonderaar van Mulisch, maar niet kritiekloos. Zij schetsen een beeld van de tijd, jaren 70, en hun activiteiten toen, en betrekken hierbij de thema’s uit het boek ‘Twee vrouwen’.
Harry Mulisch doorbrak in de jaren 70 een taboe met ‘twee vrouwen’. Hedy d’Ancona zegt hierover: “Ik denk dat hij in staat is geweest dames met een lesbische relatie een volwaardige passie mee te geven. Niet een armoedige liefde, nee, het gaat om een zinderende gepassioneerde liefde. Wat kan je beter hebben? Het is geen feministisch pamflet maar als je zegt dat de liefde tussen twee vrouwen gelijkwaardig is aan een gepassioneerde heterorelatie, dan lever je een bijdrage aan de gelijkheid”.

www.bibliotheek-utrecht.nl www.nederlandleest.nl


Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht