woensdag 21 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Europadebat: ‘YOUrope’
Maandag 10 november 2008


Origineel ingezonden persbericht


Op maandagavond 10 november organiseert het Europees Parlement Bureau Nederland samen met Gemeente Utrecht het Europadebat ‘YOUrope’ georganiseerd. Politici en experts gaan met u in debat over de verdeling van Europees geld. Hoe ‘investeert’ Brussel in groeiende Europese steden? En wat doet Utrecht met het Europese geld? In de aansluitende netwerkborrel zullen relevante organisaties zichzelf presenteren.

In aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni 2009 vindt dit najaar een vijftal netwerkdebatten plaats. Op maandag 10 november doet deze debatserie Utrecht aan. In het interactieve debat staat de verdeling van Europees geld centraal. In de vorige eeuw boden Europese landbouwsubsidies een oplossing, in de 21e eeuw liggen de uitdagingen in de grote steden. Het Europa van de toekomst vraagt om een gewijzigde verdeling van Europees geld, met meer aandacht voor grootstedelijke problematiek en een sterkere focus op kansen voor innovatie. Wat heeft Utrecht aan Brussel te danken? En wat kan Brussel in de nabije toekomst voor u betekenen?

Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen zal het Europadebat openen. Onder leiding van cabaretier Philip Walkate zullen Lambert van Nistelrooij (Europarlementariër CDA), Han ten Broeke (Tweede Kamerlid VVD) en Robert Giesberts (wethouder Utrecht GroenLinks) met elkaar en u in debat gaan.

Het Europees Parlement nodigt young professionals, studenten en overige geïnteresseerden uit om deel te nemen aan dit interactieve netwerkdebat. Entree en borrel zijn gratis. Bovendien wint de beste debater een verzorgde trip naar het Europees Parlement in Brussel.

Datum: maandag 10 november
Tijd: 19.45 uur inloop en persmoment, 20.15 uur start debat
Locatie: Utrechts Debatcentrum TUMULT, Domplein 5 te Utrecht
Toegang: gratis
Aanmelden: www.europa-nu.nl/debat
of via 070-4161616 (Herman Wolswinkel of Peter Boverhoff)


Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht