donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Infoavond: (internet)winkelen
Donderdag 13 november 2008


Origineel ingezonden persbericht


Het Europees Consumenten Centrum, dat speciaal is opgericht om de consument bescherming te bieden bij het aankopen via internet, geeft deze avond tips. Ook komen ervaringen en rechten aan de orde. De toegang is gratis. Reserveren via reserveren@bibliotheek-utrecht.nl of via tel. 030 – 286 1800.

Mensen die wel eens iets gekocht hebben in een ander Europees land en daar later spijt van krijgen of mensen die huiverig zijn voor kopen via internet krijgen deze avond veel informatie. Ze horen wat hun rechten zijn als het product niet aan de verwachtingen voldoet en wat ze moeten doen als de leverancier zijn beloftes niet nakomt.

Het kopen via Internet heeft een grote vlucht genomen, maar veel mensen weten niet precies wat hun rechten zijn en waar ze terecht kunnen met klachten. Daarvoor is het Europees Consumenten Centrum opgericht.

Nederlandse consumenten kochten vorig jaar voor minstens 4,6 miljard euro aan goederen via advertentie- en veilingsites op Internet, gemiddeld € 365,- per persoon. Naast de elektronische handel van consumenten onderling besteden Nederlanders ook miljarden euro's bij professionele internetsites. (Bron: Onderzoek Blauw research in samenwerking met marktplaats.nl).

Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167, organiseert op donderdag 13 november, 19.30 – 21.00 uur een informatieavond over (internet)winkelen binnen Europa, in het cursuslokaal, 1e etage.

Belangstellenden die nu al een vraag hebben kunnen die mailen naar europa@bibliotheek-utrecht.nl Antwoord volgt dan tijdens de bijeenkomst op 13 november.
Informatie: Christina Schouwenaar C.Schouwenaar@bibliotheek-utrecht.nl, 030-2861886

Site Europees Consumenten Centrum www.eccnl.eu.

Meer informatie op: www.bibliotheek-utrecht.nl.


Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht