donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Literair café: Het woord als wapen
Maandag 17 november 2008


Origineel ingezonden persbericht


Met de verschijning van De Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 200 essays voltooide Joost Zwagerman dit jaar zijn ‘anthologie-trilogie’. Zelf publiceerde hij inmiddels al meer essaybundels dan romans. Reden genoeg hem eens indringend te ondervragen over zijn voorliefde voor het essay als literair genre.
Juist in een zo strijdbaar genre van het essay blijkt Zwagerman als auteur immers opperbest te gedijen. De polemiek lijkt hij nimmer te schuwen.

De tweede gast is Sjoerd de Jong (jarenlang chef boeken van NRC Handelsblad, inmiddels plaatsvervangend hoofdredacteur), die net zijn eerste boeklange essay publiceerde: Een wereld van verschil – wat is er mis met cultuurrelativisme?- een boek waarin hij op zoek gaat naar de historische en filosofische achtergronden van het momenteel zo heftig woedende debat over de Nederlandse identiteit. Ook hij wordt over zijn boek geïnterviewd.

Beide auteurs zijn grote bewonderaars van de Amerikaanse essaycultuur. In de tweede helft van de avond gaan ze met elkaar in gesprek over de verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse en de Amerikaanse tradities en gebruiken op het gebied van ‘het woord als wapen’.

Woorden bij Van Wegen, het maandelijkse literaire café van de SLAU (Stichting Literaire Activiteiten Utrecht), maandag 17 november, café Van Wegen, Lange Koestraat 15, Utrecht, van 20.00 tot 22.00 uur – toegang gratis
www.slau.nl / info@slau.nl


Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht