woensdag 21 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Project: Rozeneiland
Woensdag 19 november 2008


Origineel ingezonden persbericht


Heb je wel eens van het project Rozeneiland gehoord? Nee?
Rozeneiland was vroeger de koosnaam voor Kanaleneiland; overal tussen de moderne, ruim opgezette flatgebouwen waren rozenperken aangelegd. Bewoners waren trots op deze nieuwe wijk in Utrecht. We hebben het over eind jaren 50.

Tegenwoordig heeft Kanaleneiland een heel ander imago. En dat is nu net waar het project Rozeneiland iets aan wil doen; leerlingen van de basisscholen in de wijk zetten zich in om de oude bijnaam weer eer aan te doen. Zij leren zich verantwoordelijk te voelen voor hun leefomgeving en werken samen om deze te verbeteren. De kinderen adopteren een plek in de wijk, en bedenken een oplossing om die plek leefbaarder te maken. Schoon, heel en veilig, daar draait het om bij de kinderen van het zogenaamde 'Roos Team'.

Woensdag 19 november om 09.00 uur onthullen de kinderen uit groep 8 van openbare basisschool de Kaleidsoscoop hun adoptieplek aan de Bernadottelaan 23a (bij het Buurtbeheerderskantoor). Vorig jaar zijn zij met hun Roos Team begonnen en nu is het zo ver. Door het planten van rozen en het onthullen van een bord zullen zij deze plek officieel openen. En jij bent daarbij van harte uitgenodigd!

Vanaf volgende week wordt het Roos Team overigens uitgebreid met groep 7 van de Zeven Gavenschool; morgen hebben zij hun inwijdingsceremonie. Het project Rozeneiland is een samenwerkingsverband van stichting de Bakkerij, Openbare Basisschool De Kaleidoskoop, gemeente Utrecht, de woningcorporaties Portaal, Bo-Ex en Mitros en DOENJA Dienstverlening. Meer informatie vind je op www.rozeneiland.nl. Mailen kan ook. Bernadette Henraat van DOENJA vertelt graag meer over Rozeneiland via b.henraat@doenjadienstverlening.nl.


Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht