vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Stadhuis: van Kaapstad tot Domstad
Woensdag 3 december 2008 t/m donderdag 29 januari 2009


Origineel ingezonden persbericht Gemeente Utrecht: verlengd t/m donderdag 29 januari 2009


Een ware Utrechtse heldin: de Utrechtse fotografe Ilvy Njiokiktjien reisde in zeven maanden van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad naar de Nederlandse Domstad en won met haar foto's van de reis twee prestigieuze prijzen. De winnende foto's zijn te zien in een expositie in het stadhuis, evenals de resultaten van Njiokiktjiens fotoproject 'Picture Your Life' en haar vrije werk.

Van september 2007 tot april 2008 trok Njiokiktjien (1984) in een twintig jaar oude LandCruiser door twintig landen en legde in totaal zo'n 30.000 kilometer af. Ze legde de reis van Kaapstad tot Domstad fotografisch vast. Met deze reportage won Njiokiktjien niet alleen de eerste prijs van de National Geographic Fotowedstrijd 2008 maar ook de prestigieuze Canonprijs 2007, onderdeel van de Zilveren Camera. De prijs, een dure camera, werd later door Theo Maassen kapot gegooid tijdens een van zijn voorstellingen.

Het fotoproject van Njiokiktjien, Picture Your Life, laat de schoonheid van Afrika van binnenuit zien. De fotografe deelde in elk land digitale camera's uit aan gewone mensen met een bijzonder verhaal. Breng je alledaagse leven in beeld, gaf ze als opdracht mee aan deze kersverse fotografen - die vaak zelfs nog nooit een fototoestel hadden gezien.

De tentoonstelling Van Kaapstad tot Domstad is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) van woensdag 3 december tot en met woensdag 24 december te zien.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht