donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Walther P5: Theater als preventiemiddel
Vrijdag 28 november 2008


Origineel ingezonden persbericht


Voorstelling over geweld, conflicthantering en seksualiteit
Leerlingen en ouders worden betrokken
Theatergezelschap wil alle leerlingen van 15 jaar bereiken

Theater over actuele onderwerpen als geweld, conflicten en seksualiteit, door professionele acteurs, in de klas, temidden van leerlingen. Theatergezelschap de Paardenkathedraal gaat dit voorjaar de scholen in en wil beginnen bij de Prachtwijken van Utrecht. Net nu bekend is geworden dat Utrecht de onveiligste gemeente van Nederland is en de prachtwijken volop in de belangstelling staan, lijkt deze aanpak zeer relevant.

Jongeren van 15 jaar bereiken en betrekken bij prangende, actuele onderwerpen. Jos Thie, de nieuw artistiek leider van theatergezelschap de Paardenkathedraal, heeft in andere provincies al grote successen geboekt met deze aanpak. Hij is overtuigd: Het werkt. In het eerste uur beleven de leerlingen de voorstelling, in het tweede uur hebben we een nagesprek. De leerlingen krijgen alleen de vragen en geven zelf de antwoorden. Echt iedereen komt aan het woord. Het zijn bijeenkomsten met grote impact, het geeft werkelijk stof tot nadenken.

Theater als preventiemiddel. Dat is de boodschap die Thie tussen de regels uitdraagt. Hij regisseerde na de gewelddadige dood van Meindert Tjoekelt in 2001 het stuk Geweld Nee. Dit stuk werd op alle scholen in Friesland gespeeld. Ook de ouders werden betrokken in de discussie. Het thema is na zeven jaar nog steeds actueel en het succes van deze voorstelling duurt voort, zelfs buiten Nederland.

Op 28 november krijgen Utrechtse docenten de mogelijkheid twee voorstellingen Geweld Nee en Walther P5 - aan den lijve te ondervinden. Voor dit schooljaar krijgen de scholen die meer dan een voorstelling boeken, als kennismaking zelfs een voorstelling gratis. Want de ambitie is groot. De Paardenkathedraal wil alle leerlingen van 15 jaar in stad en provincie Utrecht bereiken.


Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht