vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina
  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Literaire Proeverij met Winnaars Warme Woorden
Zondag 25 januari 2009


Origineel ingezonden persbericht


Er is geen betere manier om warm te worden in tijden van vrieskou dan met een middag vol muziek, poëzie en prachtige verhalen. Daarom organiseren Cultuur19, De Wilg, Utrechts Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Utrecht op zondag 25 januari de Literaire Proeverij met een programma vol muziek, verhalen, gedichten en…winnaars!

Tijdens de Literaire Proeverij worden de winnaars van de schrijfwedstrijd Warme Woorden bekendgemaakt. Tientallen schrijvers en dichters uit Leidsche Rijn en omgeving lieten in de afgelopen drie maanden hun creativiteit los op één zin, die moest zijn opgevangen in het dagelijks leven. Vandaag draait alles om de vraag: wie gaat er vandoor met de Warme Woorden Taalbokaal 2009? Juryvoorzitter Hans van Soelen (directeur Bibliotheek Utrecht) licht de keuze van de jury toe.
Naast de prijsuitreiking bestaat het programma uit een voordracht uit eigen werk van kinderboekenschrijver Marcel van Driel. Van Driel is o.a. bekend van de trilogie ‘Sprookjesspeurders’, waarin twee kinderen er achterkomen, dat hun ouders sprookjesfiguren zijn. Restaurant de Hoge Weide is deze dag ook het toneel van de zangkunst van Vlechtwerk. Dit kwintet brengt jazz, funk, rock en soul en dit allemaal a-capella! Het publiek kan bovendien meedoen aan een
(inter-)actief programmaonderdeel waarbij samen met verstandelijk beperkte cursisten van Warme Woorden aan een kunstwerk wordt gewerkt. De presentatie is in handen van Michiel Lieuwma.

Warme Woorden is een gezamenlijk project van Cultuur19, Bibliotheek Utrecht, De Wilg en Utrechts Centrum voor de Kunsten. De middag vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in Restaurant De Hoge Weide (Ab Harrewijnstraat 45, Utrecht). Entree is gratis. Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op www.cultuur19.nl.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht